Ένα νεανικό, ζουμερό και ευέλικτο κόκκινο κρασί που δεν έχει παλαιώσει σε βαρέλι, και αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνεία της παράδοσης των αμπελουργών της Rioja Alavesa. Διαθέτει μια σειρά από έξι διαφορετικές ετικέτες με εικονογραφήσεις πραγματικών καλλιεργητών ως φόρο τιμής στην καθημερινή τους εργασία. Παρουσιάζει καθαρά και έντονα πρωτογενή αρώματα από σκούρα κεράσια και μαύρα μούρα με μια νότα βιολέτας και γαρύφαλλου. Μεσαίου σώματος, με αξιοσημείωτη πολυπλοκότητα και συγκέντρωση φρούτου. Η ποιότητα του φρούτου ξεχωρίζει, επιδεικνύοντας τον τυπικό χαρακτήρα του ψυχρότερου κλίματος Rioja Alavesa, χωρίς να καλύπτεται από την υπερβολική επίδραση του δρύινου βαρελιού. Το έντονο φρούτο εξισορροπείται από τη φρέσκια οξύτητα, τις λαξευμένες, ασβεστώδεις τανίνες και το μακρύ μεταλλικό τελείωμα. Ένα σοβαρό, κρασί που δεν έχει παλαιώσει σε βαρέλι, θα ωφεληθεί από 2 έως 3 χρόνια στο κελάρι μετά την κυκλοφορία και θα διατηρηθεί για άλλα 5 χρόνια. Ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα, σκληρά τυριά, ζυμαρικά και πιάτα με ρύζι.
Δημιουργήθηκε για να συνεισφέρει σε μια νέα γενιά κρασιών στη Rioja. Παράγεται από υψηλής ποιότητας, χαμηλής απόδοσης, μικρά, παλιά αμπελοτεμάχια σε πλαγιές λόφων (parcelas). Σοβαρό, ελαφρύ, δρύινο κρασί, εμφανίζει αγνά και πρωταρχικά αρώματα σκούρων και μαύρων μούρων με μια νότα βιολέτας και γαρύφαλλου. Σώμα μεσαίο με αξιοσημείωτη πολυπλοκότητα και συγκέντρωση. Η ποιότητα του καρπού λάμπει, επιδεικνύοντας τον τυπικό χαρακτήρα του ψυχρότερου κλίματος Rioja Alavesa, χωρίς να καλύπτεται από υπερβολική γήρανση δρυός. Το έντονο φρούτο εξισορροπείται όμορφα από τη φρέσκια οξύτητα, τις λαξευμένες, αλμυρές τανίνες και το μακρύ μεταλλικό τελείωμα. Συνοδέψτε τάπας, τσορίθο, χοιρινό, αρνί και πιάτα με ντοματένιες σάλτσες όπως τα λαζάνια και οι πίτσες.
Tempranillo σε υψόμετρο 500m από αμπελώνα με μέσο όρο ηλικίας τα 50 έτη. Μικρή παραγωγή στα 6.399 μπουκάλια. Η Bideona Villabuena δείχνει ακριβή και καθαρά αρώματα ώριμων φραγκοστάφυλων και βατόμουρων, λεπτές τανίνες με εκπληκτική ροή στον ουρανίσκο, ακόμα και όταν είναι νεαρό. Συνοδέψτε ποιοτικές μοσχαρίσιες κοπές, κυνήγι και συνταγές με χοιρινό ή αρνί. Η καταξιωμένη Jancis Robinson τo βαθμολόγησε με 17,5 στα 20.
Το Peninsula Skin Contact είναι ένα πορτοκαλί κρασί από την Καστίλη. Οι φλούδες παρέμειναν με τον μούστο 149 ημέρες για να προστεθεί πολυπλοκότητα και υφή. Ένα ελαφρύ φιλτράρισμα πριν την εμφιάλωση συμβάλλει στην καθαρότητα των αρωμάτων και αποτρέπει τη μελλοντική αλλοίωση. Το άρωμα είναι πολύ πολύπλοκο και αναπτύσσεται στο ποτήρι, συνδυάζοντας πρωτογενείς νότες από πυρηνόκαρπα φρούτα, φλούδα πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ και τζίντζερ. Ένα πολύ ευέλικτο και γαστρονομικό κρασί που συνδυάζει την ελαφρότητα και τη λαχταριστή φρεσκάδα της ποικιλίας στον ουρανίσκο με το βάθος και την μακρά, τανική επίγευση. Γαστρονομικό, συνοδεύει σχεδόν τα πάντα από ψητά κρεατικά, μαγειρευτά, αλλά και πλατό με τυριά και premium αλλαντικά.
Ένα τραγανό, αρωματικό λευκό κρασί, με μεγάλη καθαρότητα αρωμάτων και ακριβή έκφραση του σταφυλιού Verdejo. Λαμπερό, απαλό αχυροκίτρινο, με έντονες, φρέσκες νότες από γρασίδι, μάραθο και λευκό πιπέρι. Ξηρό αλλά ζουμερό στον ουρανίσκο, με εξαιρετική ισορροπία, μέτριο αλκοόλ μόλις 12,5% με επίμονο, ελαφρώς μεταλλικό τελείωμα. Εξαιρετικό ως απεριτίφ αλλά και με ζυμαρικά, σαλάτες, πιάτα με πουλερικά και ψάρια.