Παράγεται από Nebbiolo σε αμπελώνες με υψόμετρο 250μ. και έκθεση νότια και νοτιοδυτικά. Μετά την ζύμωση το Barbaresco συνεχίζει το ταξίδι του σε σλαβονικά δρύινα βαρέλια, όπου εξελίσσεται για δύο χρόνια.
Τα σταφύλια Nebbiolo (Lampia και Michet) του Barolo Porta Rossa προέρχονται από ιστορικούς αμπελώνες που βρίσκονται στις συνοικίες Serralunga και Perno (τοποθεσία Monforte). Το Bricco Ambrogio, ένας αμπελώνας στο Roddi, δίνει το όνομά του στο ομώνυμο κρασί "cru".Μετά την ζύμωση το κρασί τοποθετείται σε σλαβονικά δρύινα βαρέλια όπου εξελίσσεται και παλαιώνει υπό αυστηρό έλεγχο για τουλάχιστον δύο χρόνια.