Το Νικολού Botanic Base Ρετσίνα Λευκός Ξηρός δημιουργείται από 100% Σαββατιανό του οινοποιείου Νικολού. Τα σταφύλια συλλέγονται από αμπέλι ξερικό, 20 ετών, κυπελλοειδούς σχήματος της ΝΑ Αττικής. Αφού περάσει διαδικασία οινοποίησης και στατικής απολάσπωσης για 48 ώρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, θα γίνει η προσθήκη ρυτίνης Πεύκης Χαλεπίου και στη συνέχεια θα υποστεί αλκοολική ζύμωση, με επιλεγμένους ζυμομύκητες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Έτσι παράγεται ιδανικός οίνος με βάση τη ρετσίνα για δεύτερη ζύμωση στη φιάλη.
Το Νικολού Botanic Sparkling Λευκός Ξηρός είναι ένας αφρώδης οίνος από την ποικιλία Σαββατιανό, του οποίου ο πρώιμος τρύγος δίνει χυμό πλούσιο σε οξέα με χαμηλό pH. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες για την παραγωγή του, το κρασί ακολουθεί δεύτερη ζύμωση στη φιάλη με την κλασική μέθοδο παραγωγής αφρώδων οινών και στη συνέχεια θα ωριμάσει στις φιάλες για 6 μήνες.
Το Merlot Ερυθρός Ξηρός Νικολού είναι ένας ερυθρός, ξηρός, ποικιλιακός οίνος, αποκλειστικά δημιουργημένος από την ποικιλία Merlot. Σταφύλια με φαινολική ωρίμανση, με σκοπό την πλήρη ανάπτυξη της ποικιλίας, επιλέγονται και αποραγίζονται με την ηπιότερη μηχανική επεξεργασία, ενώ η εκχύλισή τους διαρκεί 20 ημέρες και γίνεται στους 24°C. Αφού διαχωριστεί ο χυμός, μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια για να ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση, σε περιβάλλον ελεγχόμενης οξυγόνωσης και στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται σε δεξαμενή σταθεροποίησης. Τέλος εμφιαλώνεται και παραμένει στο υπόγειο του οινοποιείου για 3 μήνες με σκοπό να ωριμάσει.
Από την ποικιλία Grenache Rouge δημιουργείται η ετικέτα Νικολού Sweet Dream Ερυθρός Γλυκός. Τα σταφύλια της ποικιλίας αφήνονται να υπερωριμάσουν και έτσι έδωσαν χυμό πλούσιο σε σάκχαρα και φτωχό σε οξέα.
Το Αβρός Λευκός Ξηρός Νικολού, είναι ένα λευκό ξηρό κρασί, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από την ποικιλία Μοσχάτο Αλεξάνδρειας. Τα σταφύλια προέρχονται από το Ατσίκη Λήμνου. Το κλίμα του νησιού σε συνδυασμό με το ηφαιστιογενές έδαφος και τις γνώσεις των ανθρώπων του οινοποιείου Νικολού, κάνουν την ποικιλία να προσαρμοστεί άψογα και να αναδείξει τα καλύτερα στοιχεία της. Τα σταφύλια θα διαλεχτούν προσεκτικά και στη συνέχεια θα περάσουν τη διαδικασία προζυμωτικής κρυοεκχύλισης καθώς και απολάσπωση του γλεύκους για 24 ώρες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με τη χρήση του διοξειδίου του θείου να είναι σημαντικά περιορισμένη.
Από τη Νεμέα της Πελοποννήσου μας έρχεται η ποικιλία Αγιωργίτικο, την οποία θα επεξεργαστούν άψογα στο οινοποιείο Νικολού για να μας δώσουν το Αγιωργίτικο Ερυθρός Ξηρός Νικολού. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες ο χυμός θα μπει σε δρύινα βαρέλια για περίπου 3 μήνες, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ζύμωση σε συνθήκες ελεγχόμενης μικροοξυγόνωσης. Στη συνέχεια ο οίνος σταθεροποιείται τρυγικά και παραμένει για 2 μήνες για στατική διαύγαση, ενώ η εμφιάλωσή του γίνεται χωρίς φιλτράρισμα και με ελεύθερη ροή. Αφού εμφιαλωθεί θα παραμείνει στο υπόγειο του οινοποιείου έτσι ώστε να ωριμάσει και να εξελιχθεί.