Η Νεμέα του Κτήματος Μητράκος είναι ένα ερυθρό ξηρό κρασί στο οποίο αποκρυσταλλώνεται όλη η οινοποιητική και αμπελουργική άποψη του οινοποιού. Μετά την προσεκτική παλαίωση του σε δρύινα βαρέλια γαλλικής δρυός προκύπτει ένα ερυθρό κρασί με ζωντανό πορφυρό χρώμα και έντονα σύνθετο άρωμα φρούτων και μπαχαρικών με κυρίαρχα αυτά της μαρμελάδας φράουλας και μύρτιλου, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου το οποίο εκφράζει όλο το πλούσιο αρωματικό και γευστικό δυναμικό του αμπελώνα και της ποικιλίας. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και όμορφα συμπυκνωμένο με μεστή γεύση, ισχυρές αλλά δομημένες και βελούδινες ταννίνες. Ένα κρασί παλαίωσης με ισχυρή προσωπικότητα που αναζητάει για γευστικό ταίρι του πιάτα αντίστοιχης ισχυρής προσωπικότητας. Κόκκινα κρέατα πλούσια σε πρωτείνη, κυνήγι αλλά και έντονες κόκκινες σάλτσες θα είναι πάντα ταιριαστός συνδυασμός. Τα κίτρινα σκληρά αλλά και τα έντονα σε γεύση τυριά μπορούν επίσης να δώσουν αρμονική απόλαυση.
Ένα νεανικό, ζουμερό και ευέλικτο κόκκινο κρασί που δεν έχει παλαιώσει σε βαρέλι, και αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνεία της παράδοσης των αμπελουργών της Rioja Alavesa. Διαθέτει μια σειρά από έξι διαφορετικές ετικέτες με εικονογραφήσεις πραγματικών καλλιεργητών ως φόρο τιμής στην καθημερινή τους εργασία. Παρουσιάζει καθαρά και έντονα πρωτογενή αρώματα από σκούρα κεράσια και μαύρα μούρα με μια νότα βιολέτας και γαρύφαλλου. Μεσαίου σώματος, με αξιοσημείωτη πολυπλοκότητα και συγκέντρωση φρούτου. Η ποιότητα του φρούτου ξεχωρίζει, επιδεικνύοντας τον τυπικό χαρακτήρα του ψυχρότερου κλίματος Rioja Alavesa, χωρίς να καλύπτεται από την υπερβολική επίδραση του δρύινου βαρελιού. Το έντονο φρούτο εξισορροπείται από τη φρέσκια οξύτητα, τις λαξευμένες, ασβεστώδεις τανίνες και το μακρύ μεταλλικό τελείωμα. Ένα σοβαρό, κρασί που δεν έχει παλαιώσει σε βαρέλι, θα ωφεληθεί από 2 έως 3 χρόνια στο κελάρι μετά την κυκλοφορία και θα διατηρηθεί για άλλα 5 χρόνια. Ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα, σκληρά τυριά, ζυμαρικά και πιάτα με ρύζι.
Δημιουργήθηκε για να συνεισφέρει σε μια νέα γενιά κρασιών στη Rioja. Παράγεται από υψηλής ποιότητας, χαμηλής απόδοσης, μικρά, παλιά αμπελοτεμάχια σε πλαγιές λόφων (parcelas). Σοβαρό, ελαφρύ, δρύινο κρασί, εμφανίζει αγνά και πρωταρχικά αρώματα σκούρων και μαύρων μούρων με μια νότα βιολέτας και γαρύφαλλου. Σώμα μεσαίο με αξιοσημείωτη πολυπλοκότητα και συγκέντρωση. Η ποιότητα του καρπού λάμπει, επιδεικνύοντας τον τυπικό χαρακτήρα του ψυχρότερου κλίματος Rioja Alavesa, χωρίς να καλύπτεται από υπερβολική γήρανση δρυός. Το έντονο φρούτο εξισορροπείται όμορφα από τη φρέσκια οξύτητα, τις λαξευμένες, αλμυρές τανίνες και το μακρύ μεταλλικό τελείωμα. Συνοδέψτε τάπας, τσορίθο, χοιρινό, αρνί και πιάτα με ντοματένιες σάλτσες όπως τα λαζάνια και οι πίτσες.
Tempranillo σε υψόμετρο 500m από αμπελώνα με μέσο όρο ηλικίας τα 50 έτη. Μικρή παραγωγή στα 6.399 μπουκάλια. Η Bideona Villabuena δείχνει ακριβή και καθαρά αρώματα ώριμων φραγκοστάφυλων και βατόμουρων, λεπτές τανίνες με εκπληκτική ροή στον ουρανίσκο, ακόμα και όταν είναι νεαρό. Συνοδέψτε ποιοτικές μοσχαρίσιες κοπές, κυνήγι και συνταγές με χοιρινό ή αρνί. Η καταξιωμένη Jancis Robinson τo βαθμολόγησε με 17,5 στα 20.
Το Peninsula Skin Contact είναι ένα πορτοκαλί κρασί από την Καστίλη. Οι φλούδες παρέμειναν με τον μούστο 149 ημέρες για να προστεθεί πολυπλοκότητα και υφή. Ένα ελαφρύ φιλτράρισμα πριν την εμφιάλωση συμβάλλει στην καθαρότητα των αρωμάτων και αποτρέπει τη μελλοντική αλλοίωση. Το άρωμα είναι πολύ πολύπλοκο και αναπτύσσεται στο ποτήρι, συνδυάζοντας πρωτογενείς νότες από πυρηνόκαρπα φρούτα, φλούδα πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ και τζίντζερ. Ένα πολύ ευέλικτο και γαστρονομικό κρασί που συνδυάζει την ελαφρότητα και τη λαχταριστή φρεσκάδα της ποικιλίας στον ουρανίσκο με το βάθος και την μακρά, τανική επίγευση. Γαστρονομικό, συνοδεύει σχεδόν τα πάντα από ψητά κρεατικά, μαγειρευτά, αλλά και πλατό με τυριά και premium αλλαντικά.
Ένα τραγανό, αρωματικό λευκό κρασί, με μεγάλη καθαρότητα αρωμάτων και ακριβή έκφραση του σταφυλιού Verdejo. Λαμπερό, απαλό αχυροκίτρινο, με έντονες, φρέσκες νότες από γρασίδι, μάραθο και λευκό πιπέρι. Ξηρό αλλά ζουμερό στον ουρανίσκο, με εξαιρετική ισορροπία, μέτριο αλκοόλ μόλις 12,5% με επίμονο, ελαφρώς μεταλλικό τελείωμα. Εξαιρετικό ως απεριτίφ αλλά και με ζυμαρικά, σαλάτες, πιάτα με πουλερικά και ψάρια.
Ο οινοποιός Pasquale Presutto δημιούργησε αυτό το Τοσκανέζικο blend από τις διεθνείς ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc. Μετά το τέλος της ζύμωσης, το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά βαρέλια barrique δεύτερης χρήσης, για 12 μήνες. Πριν διατεθεί στην αγορά, το Apricaia παραμένει στη φιάλη για ακόμα 4 μήνες.
Τα σταφύλια Nebbiolo (Lampia και Michet) του Barolo Porta Rossa προέρχονται από ιστορικούς αμπελώνες που βρίσκονται στις συνοικίες Serralunga και Perno (τοποθεσία Monforte). Το Bricco Ambrogio, ένας αμπελώνας στο Roddi, δίνει το όνομά του στο ομώνυμο κρασί "cru".Μετά την ζύμωση το κρασί τοποθετείται σε σλαβονικά δρύινα βαρέλια όπου εξελίσσεται και παλαιώνει υπό αυστηρό έλεγχο για τουλάχιστον δύο χρόνια.
Το ζωηρό και κομψό "Metodo Classico Etna Rose" αναδικνύει καλύτερα τον χαρακτήρα της Αίτνας. Παράγεται 100% από την ποικιλία Nerello Mascalese στην περιοχή Etna - Contrada Dafara Galluzzo (Rovittello - Castiglione di Sicilia) σε υψόμετρο 700 μ.μ. Το κρασί παραμένει σε επαφή με τις εκλεκτές οινολάσπες για αρκετούς μήνες πριν εμφιαλωθεί. Μετά την επαναζύμωση, το Chiuse βρίσκει τη δική του ισορροπία παραμένοντας 44 μήνες στο μπουκάλι. Η αργή διαδικασία παραμονής στις οινολάσπες δίνει το σώμα στο κρασί και δημιουργεί τα εκλεπτυσμένα τριτογενή αρώματα.
Το κρασί πήρε το όνομά του από την επέκταση του αμπελώνα προέλευσης του, υπογραμμίζοντας τον στενό δεσμό που δένει κάθε μπουκάλι του κτήματος και κάθε μεμονωμένου αμπελώνα. Οι ποικιλίες Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot, ο οινοποιός Pasquale Presutto και η περιοχή Castelnuovo Berardenga μας δίνουν αυτό το κρασί.