Η Γαία Οινοποιητική, ξεκίνησε τη λειτουργία της από το 1994, διαθέτοντας δυο αμπελώνες -στη Σαντορίνη και στη Νεμέα- μέρη που διακρίνονται για την ικανότητά τους να συνδυάζουν αρμονικά τα στοιχεία του εδάφους και του κλίματος. Πιο συγκεκριμένα, τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά, οι κλιματολογικές συνθήκες, και η θερμοκρασία, βοηθούν ώστε να ωριμάσουν οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του οίνου. Σήμερα, τα κρασιά του οινοποιείου εξάγονται σε 25 χώρες του πλανήτη αποσπώντας αρκετά βραβεία και διακρίσεις.
Η Νεμέα του Κτήματος Μητράκος είναι ένα ερυθρό ξηρό κρασί στο οποίο αποκρυσταλλώνεται όλη η οινοποιητική και αμπελουργική άποψη του οινοποιού. Μετά την προσεκτική παλαίωση του σε δρύινα βαρέλια γαλλικής δρυός προκύπτει ένα ερυθρό κρασί με ζωντανό πορφυρό χρώμα και έντονα σύνθετο άρωμα φρούτων και μπαχαρικών με κυρίαρχα αυτά της μαρμελάδας φράουλας και μύρτιλου, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου το οποίο εκφράζει όλο το πλούσιο αρωματικό και γευστικό δυναμικό του αμπελώνα και της ποικιλίας. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και όμορφα συμπυκνωμένο με μεστή γεύση, ισχυρές αλλά δομημένες και βελούδινες ταννίνες. Ένα κρασί παλαίωσης με ισχυρή προσωπικότητα που αναζητάει για γευστικό ταίρι του πιάτα αντίστοιχης ισχυρής προσωπικότητας. Κόκκινα κρέατα πλούσια σε πρωτείνη, κυνήγι αλλά και έντονες κόκκινες σάλτσες θα είναι πάντα ταιριαστός συνδυασμός. Τα κίτρινα σκληρά αλλά και τα έντονα σε γεύση τυριά μπορούν επίσης να δώσουν αρμονική απόλαυση.
Πρόκειται για ένα Αγιωργίτικο που προέρχεται από τους καλύτερους αμπελώνες του κτήματος, ωριμάζει ιδανικά και παραμένει για 16 μήνες στο βαρέλι, μέχρι να εμφιαλωθεί. Το χρώμα του είναι βαθύ κόκκινο ρουμπινί και δηλώνει ξεκάθαρα την αντοχή του σε μακροπρόθεσμη παλαίωση. Συνδυάζει τα αρώματα του φρούτου με τις γεύσεις και τα αρώματα της δρυός σε απόλυτη ισορροπία.
Πρόκειται για ένα γρίφο ακόμα και για τους πιο εκπαιδευμένους ουρανίσκους, με γεμάτο σώμα και απόλυτα ισορροπημένες τανίνες. Υπέροχοι συνοδοί γι' αυτό το εξαιρετικό κρασί, κόκκινο κρέας, κρεμώδεις σάλτσες με μπαχαρικά και ριζότο με λάδι τρούφας. Ταιριάζει άψογα με σκληρά και παλαιωμένα τυριά.
Το Amalia Brut είναι μια εξαιρετική ετικέτα, η οποία μας έρχεται από το οινοποιείο Τσέλεπος. Χάρη στην γνώση και την εμπειρία του Γιάννη Τσέλεπου, αλλά και τις εκπληκτικές ιδιότητες της ποικιλίας Μοσχοφίλερο, ο αφρώδης αυτός οίνος, τάραξε την ελληνική αγορά στα τέλη της δεκαετίας του '90. Το οινοποιείο Τσέλεπος ιδρύθηκε το 1989, όταν ο Γιάννης και η Αμαλία, με εφόδια το μεράκι και το όραμά τους, ξεκίνησαν να φτιάξουν ένα ποιοτικό κρασί και κάτι καινούριο στον χώρο του ελληνικού κρασιού. Σήμερα μπορούν να είναι περήφανοι αφού κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να προσφέρουν πολλά στον χώρο του κρασιού.
Το οινοποιείο Τσέλεπος ιδρύθηκε το 1989, όταν ο Γιάννης και η Αμαλία, με εφόδια το μεράκι και το όραμά τους, ξεκίνησαν να φτιάξουν ένα ποιοτικό κρασί και κάτι καινούριο στον χώρο του ελληνικού κρασιού. Σήμερα μπορούν να είναι περήφανοι αφού κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να προσφέρουν πολλά στον χώρο του κρασιού. Το Blanc de Gris Λευκός Ξηρός είναι μια ακόμα ιδιαίτερη ετικέτα από το κτήμα Τσέλεπος και την εκπληκτική ποικιλία Μοσχοφίλερο.
Το Τσέλεπος Σαντορίνη Κάναβα Χρυσού είναι μία από τις ετικέτες του Τσέλεπου που θα ανοίξει νέους ορίζοντες οινικής δραστηριοποίησης, αλλά και το όραμα της οικογένειας Χρυσού, το οποίο είναι να αναβιώσει την Κάναβα και να αξιοποιήσει τους ιδιόκτητους αμπελώνες της.