Το Γαβαλάς Φραγκόσπιτο Ερυθρός Ξηρός BIO είναι γεμάτο από αρώματα αποξηραμένων φρούτων, μπαχαρικών, καφέ και βανίλιας. Έχει καλοδομημένο στόμα, με ευγενικές τανίνες και πλούσια επίγευση. Πριν εμφιαλωθεί θα περάσει από μακρόχρονη προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλές θερμοκρασίες, στη συνέχεια κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες και θα παλαιωθεί για 30 μήνες, από τους οποίους οι 18 σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Μπορείτε να το απολαύσετε τώρα, αλλά και στα 10-15 χρόνια από την συγκομιδή του. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, ψητά λαχανικά, κυνήγι, πικάντικες σάλτσες και σκληρά τυριά.
Το ιδιαίτερο των αμπελώνων του οινοποιείου είναι ότι βρίσκονται υπό καθεστώς βιολογικής καλλιέργειας. Το 2004 ιδρύθηκε ένα νέο υπερσύγχρονο οινοποιείο μέσα στους αμπελώνες. Όλες οι φάσεις από την παραγωγή μέχρι την εμφιάλωση γίνονται στην καθετοποιημένη σύγχρονη μονάδα με γνόμωνα την αγάπη για το κρασί και τη φιλοσοφία του!
Το Φραγκόσπιτο Λευκός Ξηρός ΒΙΟ είναι ένας λευκός ξηρός, βιολογικός οίνος που μας έρχεται από το οινοποιείο Γαβαλάς της Κρήτης. Δημιουργείται από τις ποικιλίες Μαλβαζία και Μοσχάτο Σπίνας, οι οποίες αναπτύσσονται σε υψόμετρο 400 μέτρων στους αμπελώνες Μονοφατσίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, και συγκεκριμένα στο αμπελοτόπι "Φραγκόσπιτο".
Το Μανδηλάρι Ερυθρός BIO είναι μια ακόμα ετικέτα του οινοποιείου Γαβαλάς, του οποίου οι αμπελώνες εντάχτηκαν στο καθεστώς βιολογικής καλλιέργιας το 2001. Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινάει κάπου στο 1906, από τον Εμμανουήλ Γαβαλά, ο οποίος ξεκίνησε να φυτεύει τους πρώτους αμπελώνες. Έκτοτε οι αμπελώνες περνάνε από γενιά σε γενιά και μαζί τους περνάει και η αγάπη για το κρασί.
Το Βιδιανό Λευκός Ξηρός ΒΙΟ είναι ένας λευκός ξηρός βιολογικός οίνος που μας έρχεται από το οινοποιείο Γαβαλάς της Κρήτης. Δημιουργείται 100% από την ποικιλία Βιδιανό, η οποία αναπτύσσεται σε υψόμετρο 350 μέτρων στους αμπελώνες Μονοφατσίου στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο αμπελοτόπι "Κάμπος".
Το Κοτσιφάλι Ερυθρός BIO είναι μια ακόμα ετικέτα του οινοποιείου Γαβαλάς, του οποίου οι αμπελώνες εντάχτηκαν στο καθεστώς βιολογικής καλλιέργιας το 2001. Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινάει κάπου στο 1906, από τον Εμμανουήλ Γαβαλά, ο οποίος ξεκίνησε να φυτεύει τους πρώτους αμπελώνες. Έκτοτε οι αμπελώνες περνάνε από γενιά σε γενιά και μαζί τους περνάει και η αγάπη για το κρασί.