Η συγκομιδή αυτού του κρασιού γίνεται με το χέρι. Ωρίμασε σε δεξαμενές (grenache) και σε δρύινα βαρέλια (syrah και mourvedre). Διαθέτει ένα βαθύ και λαμπερό, μωβ-κόκκινο χρώμα καθώς και μια συναρπαστική μύτη με αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαρικών και βανίλιας. Αυτή η μεγάλη αρωματική πολυπλοκότητα βρίσκεται και στον ουρανίσκο: τα μπαχαρικά και τα ώριμα φρούτα εμφανίζονται με κομψότητα και αρμονικές τανίνες. Η επίγευση έχει καλό αρωματικό μήκος όπου διακρίνεται μια πινελιά γλυκόριζας και πιπεριού. Αποτελεί ένα υπέροχο Chateauneuf du Pape με μεγάλη συγκέντρωση και φινέτσα. Απολαύστε το μεταξύ 2 και 20 ετών. Καλύτερα να μεταγγίζεται εάν είναι νέο -κάτω των 5 ετών-. Συνοδέψτε μαγειρευτά κόκκινα κρεατικά, πουλερικά και κυνήγι.
Το κρασί αυτό διαθέτει βαθύ και έντονο κόκκινο χρώμα και αρώματα από φρέσκα μαύρα φρούτα και ψητά μυρωδικά. Στο στόμα, ο πλούτος των τανινών εναρμονίζεται με την απαλότητα του κρασιού. Το τελείωμα είναι μακρύ, με αρώματα μπαχαρικών και γλυκόριζας. Πιείτε το μεταξύ 1 και 10 ετών. Θα ταιριάξει πολύ καλά με κόκκινα κρέατα, ψητό αρνί, πάπια, καρπάτσιο τόνου, αστακό στη σχάρα και τυριά.
Βρίσκεται στο διαμέρισμα Yonne, ο αμπελώνας Chablis τρέχει κατά μήκος ενός μικρού ποταμού, του Serein. Μετά την ζύμωση που πραγματοποιείται σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα παλαιώνει σε φίνες οινολάσπες για 15 έως 18 μήνες. Έχει όμορφο χρυσοκίτρινο χρώμα. Εκφραστική, λουλουδάτη μύτη με μια νότα λευκών φρούτων (μήλο, αχλάδι). Στο στόμα έχει ορυκτές νότες και όμορφη δομή. Απολαύστε το στους 11-13°C με πιατέλες με θαλασσινά, στρείδια, κατσικίσιο και πρόβειο τυρί ή ακόμα και με τηγανητό κοτόπουλο και τηγανητές πατάτες.
"Είναι σπάνιο να βρεις ένα Petit Chablis τόσο καλό." (Tamlyn Currin JancisRobinson.com). Βρίσκεται στο διαμέρισμα Yonne, ο αμπελώνας Chablis τρέχει κατά μήκος ενός μικρού ποταμού: του Serein. Μετά την ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, παλαιώνει στις φίνες οινολάσπες για 10 έως 12 μήνες. Έχει απαλό χρυσό χρώμα. Στη μύτη θα βρείτε νότες εσπεριδοειδών (λεμόνι, γκρέιπφρουτ) σε ορυκτό φόντο (πυρόλιθος, πυριτόλιθος). Στο στόμα είναι φρέσκο, με όμορφο αρωματικό τελείωμα. Απολαύστε το στους 10-12°C με θαλασσινά, ψητά ψάρια ή ταρτάρ θαλασσινών και ψαριών, σαλιγκάρια και τυριά.
Πρόκειται για μια απαλή και γκουρμέ σαμπάνια. Η πρώτη αίσθηση στη μύτη παραπέμπει σε ζαχαρωμένο λεμόνι και αμυγδαλόπαστα. Στη συνέχεια ανοίγει με νότες ροδάκινου και αχλαδιού. Τέλος, αναπτύσσονται τα αρώματα των ώριμων και ζουμερών φρούτων. Η φρουτώδης στρογγυλότητα του Cuvee Brut Premier Cru "Alexandre" θα σας σαγηνεύσει.
Η Cuvee Millesimee εκφράζει κομψά τον πλούτο του terroir μας, αποκαλύπτοντας τη θαλασσινή του πινελιά. Είναι μια εξαιρετική σαμπάνια, που προορίζεται για γευσιγνωσίες και εκλεκτή γαστρονομία. Η μύτη μεταφέρει αρώματα μελιού, πολτοποιημένου αχλαδιού, κυδωνιού και κόκκινων φρούτων, σε συνδυασμό με μια έντονη ορυκτότητα. Η απαλή γεύση θυμίζει πλούσια ώριμα φρούτα, ενώ η ένταση και η φρεσκάδα του δομούν την εξέλιξή του στο στόμα. Το φινάλε είναι γεμάτο και αρμονικό, υποδηλώνοντας μια εξαιρετική σαμπάνια. Διαθέτει εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής.