Αναζήτηση
Ελληνικά
Κατηγορίες
  Menu Close

  Carl Loewen 1896 '22 Grey Label 0.75L

  Παραγωγός: Carl Loewen
  Το Maximin Herrenberg, που φυτεύτηκε το 1896, είναι ένας από τους παλαιότερους αμπελώνες Riesling στον κόσμο. Γοητευμένοι από εκείνη την εποχή αναρωτηθήκαν στο οινοποιείο του Carl Loewen πώς παράγονται τα κρασιά. Ήθελαν να μάθουν αν αυτές οι προσεγγίσεις αιώνων ήταν τόσο καλές όσο οι σημερινές σύγχρονες τεχνικές ή ίσως ακόμη καλύτερες! Τα σταφύλια που μαζεύονται με το χέρι μεταφέρονται στα δοχεία με τα σταφύλια χρησιμοποιώντας το παραδοσιακό "Hotte". Εδώ τα σταφύλια πατιούνται αμέσως και έτσι η διαδικασία διαβροχής ξεκινάει απευθείας. Για το σκοπό αυτό προμηθεύτηκαν ένα παλιό καλάθι-πρέσσα που λειτουργούσε με τις ίδιες τεχνικές όπως το 1896. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που δείχνει τα δυνατά σημεία του Riesling με τέλειο τρόπο. Είναι μια μοναδική δήλωση συνέπειας στον ταχέως κινούμενο κόσμο μας. Ο Stuart Pigott τίμησε αυτό το κρασί με 100 πόντους για τον James Suckling. Έχει εξαιρετικά πολύπλοκη μύτη από λεμόνι, εξωτικά φρούτα και πικάντικα αρώματα. Πλούσιο με ωραία οξύτητα και πολύ συμπυκνωμένο, ο ουρανίσκος είναι κρεμώδης, λίγο γλυκός και μεταξένιος με μακρά ορυκτή επίγευση.
  ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 06ΚΡΑΚΑΡΛ09
  Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
  69,50€
  i h
  Για διαθεσιμότητα κωδικών παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
  Αποστολή σε
  *
  *
  Τρόπος αποστολής
  Όνομα
  Εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης
  Τιμή
  Δεν υπάρχουν μέθοδοι αποστολής

  Η παράδοση του οινοποιείου χρονολογείται από το έτος 1803. Οι πρόγονοί τους αγόρασαν αμπέλια στο Maximiner Klosterlay την εποχή της εκκοσμίκευσης επί Ναπολέοντα. Μέχρι σήμερα το οινοποιείο έχει τις ρίζες του σε αυτούς τους αμπελώνες. Το 2008 αγοράσαν το οινοποιείο Carl Schmitt-Wagner και μαζί με αυτό ένα πραγματικό οινολογικό πολιτιστικό μνημείο.

  Ο αμπελώνας του στο Maximin Herrenberg φυτεύτηκε το 1896 με μη εμβολιασμένα αμπέλια και εξακολουθεί να παραμένει στην αρχική του μορφή. Αυτό τον καθιστά έναν από τους παλαιότερους αμπελώνες Riesling στον κόσμο. Σε ένα υψηλής ποιότητας terroir και με κλήματα μεγάλης ηλικίας είναι όπου ωριμάζουν τα σταφύλια. Ο Loewen προσπαθεί να ανθίσει αυτούς τους φυσικούς θησαυρούς στο οινοποιείο μόνο με μινιμαλιστική παρέμβαση. Η φιλοσοφία τους προσανατολίζεται στην παραδοσιακή οινοποίηση, την οποία ερμηνεύουν με σύγχρονο τρόπο.

  Προδιαγραφές προϊόντων
  ΧώραΓερμανία
  Περιοχή ΚρασιάMosel
  Σώμα / ΓλυκύτηταΞηρό
  ΠοικιλίαRiesling
  *
  *
  *
  *