Ο οινοποιός Pasquale Presutto δημιούργησε αυτό το Τοσκανέζικο blend από τις διεθνείς ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc. Μετά το τέλος της ζύμωσης, το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά βαρέλια barrique δεύτερης χρήσης, για 12 μήνες. Πριν διατεθεί στην αγορά, το Apricaia παραμένει στη φιάλη για ακόμα 4 μήνες.
Atemporal που σημαίνει διαχρονικό, που με τη σειρά του σημαίνει "χωρίς αναφορά στο χρόνο". Είναι η τέχνη της συναρμολόγησης. 'Ενα μείγμα με διαφορετικές ποικιλίες: Chardonnay και Sauvignon Blanc από τον αμπελώνα Albaneve (κοιλάδα Uco, Mendoza) και Torrontes από το Cafayate (Salta). Μόνο το Chardonnay ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια -δεύτερης, τρίτης και τέταρτης χρήσης- των 225 λίτρων για 9 μήνες.
Ευχάριστο απαλό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές αντανακλάσεις. Η μύτη είναι έντονη, με μεγάλη ποικιλία αρωμάτων που κυμαίνονται από τροπικά φρούτα -ανανάς, λίτσι- και εσπεριδοειδή, μέχρι άνθη, όπως γιασεμί. Αποκαλύπτονται επίσης νότες βαλσάμικου που θυμίζουν πιπέρι και κάρδαμο. Στον ουρανίσκο, η οξύτητα και η φρεσκάδα του ξεχωρίζουν, κάνοντας το νόστιμο με κάπως αλμυρό τελείωμα. Απολαύστε το με μαλακά και ημίσκληρα τυριά με ντελικάτες γεύσεις, πιάτα με λευκά κρέατα και ζυμαρικά με ήπιες σάλτσες.
Atemporal σημαίνει "διαχρονικό". Η γαλλική κληρονομιά της οικογένειας d'Aulan έχει διαμορφώσει και χαρακτηρίσει αυτό το blend. Η γαλλική κληρονομιά εμπνέει την ομάδα του Alta Vista να παράγει ένα χαρμάνι με διαφορετικές ποικιλίες από την ίδια προέλευση: Malbec, Cabernet Sauvignon και Petit Verdot από τον αμπελώνα Albaneve (κοιλάδα Uco). Οι τρεις ποικιλίες συλλέγονται, ζυμώνονται και παλαιώνονται ξεχωριστά για 1 χρόνο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων.
Νότες βιολέτας και φρούτων, όπως δαμάσκηνα, βατόμουρα και σύκα, γίνονται αντιληπτές. Αφήνονται επίσης, ελαφριές πικάντικες νότες θυμαριού και γλυκόριζας. Στον ουρανίσκο είναι ένα ισορροπημένο σύνολο: η μεταξένια φύση του Malbec, η δομή και η δύναμη του Cabernet Sauvignon και το βάθος του Petit Verdot. Πολύπλοκο και ανθεκτικό, με καλές δυνατότητες παλαίωσης. Συνιστάται να το συνοδεύσετε με ψητά κόκκινα κρέατα ή δυνατά, νόστιμα και έντονα πιάτα.
Σαγηνευτικά αρώματα ώριμου μήλου, άνθους εσπεριδοειδών και καβουρδισμένων αμυγδάλων συνδυάζονται με μια γενναιόδωρη νότα καμένης βελανιδιάς και έναν υπαινιγμό μπαρουτιού. Τα καψαλισμένα πηρυνόκαρπα φρουτα με τον κρεμώδη πλούτο που προέρχεται από τη ζύμωση στο βαρέλι παρέχουν το πλαίσιο για αυτό το γεμάτο σώμα κρασί, που είναι δεμένο με την πλούσια οξύτητα και οδηγεί σε ένα μακρύ, παρατεταμένο τελείωμα.
Αυτό το νόστιμο πολύπλοκο κρασί θα είναι ένας εξαιρετικός συνοδός για ψητά ψάρια ανοικτής θάλασσας, τελειωμένο με καφέ βούτυρο και φασκόμηλο, σερβιρισμένο με πουρέ σελινόριζας και μια απλή πράσινη σαλάτα.
Το Chardonnay Royale παράγεται από σταφύλια της πεδιάδας Ruppertsberg και ζυμώνεται και ωριμάζει πλήρως σε βαρέλια. Το κρασί είναι συμπυκνωμένο και μακρύ με ελαφριές νότες βουτύρου, φρούτο του πάθους, μάνγκο, νότες λευκής σοκολάτας και ξύλου με έντονη οξύτητα που του δίνει ισορροπία. Πρόκειται σίγουρα για ένα κομψό και γοητευτικό κρασί με φρεσκάδα, υπέροχη καπνιστή μύτη, αρώματα αχλαδιού και βοτάνων. Συνοδέψτε το με πουλερικά με λευκές σάλτσες, μεγάλα ψάρια, χοιρινό φρικασέ ή μία σούπα κολοκύθας.
Το Varvaglione Papale Oro είναι ένα εντυπωσιακό γενναιόδωρο και πλούσιο κρασί με έντονο κόκκινο χρώμα. Αρώματα μαρμελάδας φρούτων, μαύρο κεράσι, κασσίς, δαμάσκηνο καπνό, μπαχαρικά και στόμα στρογγυλό και παιχνιδιάρικο είναι ορισμένα από τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. Τα αρώματα της μύτης συνεχίζουν και στο στόμα αφήνοντας νότες μαύρης σοκολάτας, γλυκόριζας, μέντας και καφέ. Η επίγευση είναι μακρά και λίγο γλυκιά και θυμίζει καραμέλα και λουκούμι. Συνοδέψτε το με πλούσια πιάτα, ψητά και μαγειρευτά κρέατα, κυνήγι, αλλαντικά και πρώτα πιάτα με βάση το κρέας. Επίσης είναι εξαιρετικό με σούπες και τυριά όπως το Pecorino Romano.
Το Varvaglione Tatu, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κρασί από την Νότια Ιταλία που εκτός από την ποικιλία Πριμιτίβο (Primitivo) διαθέτει και 10% Αλιάνικο (Aglianico). Σκούρο κόκκινο χρώμα με βιολετί νότες, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων όπως βατόμουρα και μύρτιλλα, ευχάριστες αρωματικές νότες ποτ πουρί και μπαχαρικών είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτού του κρασιού. Πρόκειται για ζουμερό, ισορροπημένο και αλμυρό κρασί, αρκετά νόστιμο με μακρά και επίμονη επίγευση. Συνοδέψτε το με ζυμαρικά με ραγού κρέας, μοσχαρίσιες μπριζόλες στη σχάρα, αρνί, παλαιωμένα και πικάντικα τυριά, κυνήγι και συνταγές με μπαχαρικά.