Atemporal σημαίνει "διαχρονικό". Η γαλλική κληρονομιά της οικογένειας d'Aulan έχει διαμορφώσει και χαρακτηρίσει αυτό το blend. Η γαλλική κληρονομιά εμπνέει την ομάδα του Alta Vista να παράγει ένα χαρμάνι με διαφορετικές ποικιλίες από την ίδια προέλευση: Malbec, Cabernet Sauvignon και Petit Verdot από τον αμπελώνα Albaneve (κοιλάδα Uco). Οι τρεις ποικιλίες συλλέγονται, ζυμώνονται και παλαιώνονται ξεχωριστά για 1 χρόνο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων.
Νότες βιολέτας και φρούτων, όπως δαμάσκηνα, βατόμουρα και σύκα, γίνονται αντιληπτές. Αφήνονται επίσης, ελαφριές πικάντικες νότες θυμαριού και γλυκόριζας. Στον ουρανίσκο είναι ένα ισορροπημένο σύνολο: η μεταξένια φύση του Malbec, η δομή και η δύναμη του Cabernet Sauvignon και το βάθος του Petit Verdot. Πολύπλοκο και ανθεκτικό, με καλές δυνατότητες παλαίωσης. Συνιστάται να το συνοδεύσετε με ψητά κόκκινα κρέατα ή δυνατά, νόστιμα και έντονα πιάτα.
Στο οινοποιείο Loewen καλλιεργούν αμπέλια που φτάνουν σε μια σχεδόν βιβλική ηλικία. Οι ρίζες μπαίνουν βαθιά στο έδαφος, έτσι ακόμα και σε ξηρά καλοκαίρια τα μικρά αλλά χρυσοκίτρινα σταφύλια φτάνουν σε καλό επίπεδο ωρίμανσης. Για το Riesling "Alte Reben" τα σταφύλια συγκομίζονται από αμπέλια ηλικίας τουλάχιστον 50 ετών. Η απόδοση αυτών των αμπελώνων είναι μικρή, η ωρίμανση των σταφυλιών ωστόσο είναι εξαιρετική. Η αυθόρμητη ζύμωση που ακολουθεί τον τρύγο γίνεται σε διάστημα 100 ημερών και μόνο λίγες μέρες πριν την εμφιάλωση η μαγιά αφαιρείται.
Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που δείχνει το πλήρες φάσμα αρωμάτων του Riesling μαζί με έναν υπέροχο πλούτο και την κομψότητα μιας πρίμα μπαλαρίνας. Γεμάτη και πολύπλοκη μύτη από πυρηνόκαρπα, κυδώνι, πορτοκάλι και λεμόνι με μερικές λουλουδένιες νότες. Βοτανικό και μπαχαρένιο. Ζουμερό, εκφραστικό και καλά δομημένο με μακρά ορυκτή επίγευση.
"Leiwener Laurentiuslay". Αυτός ο αμπελώνας είναι από τους καλύτερους που έχει να προσφέρει το Mosel. Ανήκει στο οινοποιείο Loewen από το 1982, όταν αγόρασαν 6000 αμπέλια από έναν από τους καλύτερους αμπελώνες του οινοποιείου Reichsgraf von Kesselstadt. Σήμερα ο αμπελώνας στο Laurentiuslay έχει μέγεθος ενός εκταρίου. Εδώ καλλιεργούν τα καλύτερα κρασιά τους. Είναι πολύ περήφανοι που αυτή την αντίληψη συμμερίζονται οι Hugh Johnson και Stuart Pigott που ταξινόμησαν το Laurentiuslay ως Grand Cru Site.
Από ένα κορυφαίο αμπελώνα με αμπέλια ηλικίας έως και 100 ετών θα απολαύσετε ένα βαθύ και εκλεπτυσμένο μπουκέτο με μια αλμυρή αίσθηση από βότσαλα, ώριμα εσπεριδοειδή, λάιμ, καπνό, βότανα και μπαχαρικά. Στο στόμα, είναι ζωηρό και παιχνιδιάρικο Riesling με κλάση και στυλ. Η επίγευση είναι μακρά, αλμυρή και πικάντικη.
Ο οινοποιός Carl SchmittWagner αποφάσισε να ξαναφυτεύσει τον καλύτερο αμπελώνα του. Με κόπο επέλεξε μόνο τα καλύτερα Rieslingvines για το επίκεντρο του γνωστού οινοποιείου του. Το έτος 1896 φύτεψε το Maximin Herrenberg με μη εμβολιασμένα Rieslingvines με 10.000 κλήματα ανά εκτάριο. Πριν από μερικά χρόνια ακριβώς αυτός ο αμπελώνας κατατάσσονταν από την πρωσική φορολογική αρχή μεταξύ των καλύτερων τοποθεσιών κατά μήκος του Mosel. Σήμερα αυτός ο αμπελώνας εξακολουθεί να στέκεται στο αρχικό του από το 1896. Αυτό τον καθιστά πιθανώς τον παλαιότερο αμπελώνα στον κόσμο με μη εμβολιασμένα Rieslingvines σε αυτό το μέγεθος.
Το Maximin Herrenberg έχει νότια έκθεση με κόκκινο σχιστόλιθο. Αυτό το πολύ σπάνιο terroir δίνει στα κρασιά μια μοναδική δομή. Προερχόμενο κατευθείαν από τον ποταμό Mosel το Maximin Herrenberg Riesling Alte Reben Trocken 1896. Καθαρό, δροσερό και πικάντικο στη μύτη. Διακρίνονται πορτοκάλι, κουμ κουάτ και μάραθος. Στο στόμα, είναι πλούσιο, ώριμο, έντονο, συναρπαστικά καθαρό, αγνό, αλμυρό, νόστιμο και ισορροπημένο. Ένα Riesling με μεγάλη κομψότητα και φινέτσα.